Vietcong2
   >> Promod III
» Ano, mnoha hráči toužený okamžik je tu, přinášíme Vám informace o dalším chystaném dílu rozšíření pro hru Vietcong 2. Jak již jistě mnozí z vás postřehli, je to už třetí díl Promodu (informace o verzi jedna) a nebude to mít lehké, napravit svou reputaci, jež ne zrovna právem získal pomlouváním a mnohdy zbytečným kažením pověsti této modifikace. Mnozí hráči jej ani nevyzkoušeli, a i tak jej nazývají „cheatem“ apod. A je to škoda, nevědí, o co přicházejí, obzvláště v případě třetího pokračování. Oproti předešlým dílům, které jsem splácal jen tak narychlo, jsem u tohoto dílu strávil opravdu hodně času, téměř více jak půl roku a to není zrovna málo. Dost už bylo povídání, pojďme se podívat, co nás čeká, co nás nemine.
» Velkou kritiku jsem sklidil za údajné zvětšení damage (poškození) zbraní. Tady Vás mohu ovšem ujistit, že všechny hodnoty, vyjma odstřelovacích pušek M40A1, SVD Dragunov, Mosin Nagant 1891, Winchester, zůstaly stejné. U sniperek opět platí „jedná rána, jeden kill“. Myslím, že je to tak více realistické a odstřelovačům to přidá na významu. Nepříliš vhodně byly přijaty nové obleky, které byly na módech DM a TDM. Mnohdy byla situace právě díky špatně zvolenému oblečení nepřehledná a musím se přiznat, i já sám jsem párkrát nevěděl, po kom to vlastně střílím. I to bylo upraveno a doufám, že aktuální systém Vám dá ještě větší rozmanitost a větší možnosti hratelnosti. Nové obleky můžete vidět v přiloženém obrázku níže.

» Novinkou bude dozajista výběr z většího množství xichtů a pokrývek hlavy. Nyní totiž máte na výběr z téměř 100 kusů klobouků všeho druhu a kolem 50ti hlav. Těšit se můžete na nové barety (zelený, červený, hnědý, modrý), nové klobouky a helmy a další. Ohledně xichtů, ve hře potkáte staré známé ESA z Vietcongu 1, a tak Vás nemůže překvapit přítomnost Hornstra a nebo Instruktora, jenž vás prováděl výcvikem právě v prvním dílu.

» Revoluční bude také určitá ochrana proti cheaterům. Jak to celé funguje? Úplně jednoduše! Pokud nějaký hostitel bude hostovat server, místo obyčejných map jako NVA Base, Depot, bude ze seznamu map vybírat mapy podobné, avšak v mnoha ohledech přepracované právě pro fungování tohoto systému. V případě NVA Base se bude jednat o mapu Pro NVA Base a u Depotu to bude Pro Depot. Následně stačí hostovat server a to je vše. Na server se vám následně dostanou hráči, kteří tyto mapy mají, čili ti, co Promod mají a to zamezí použití cheatů, jelikož Promod není kompatibilní s žádnými dalšími modifikacemi.

» Změn doznal i mód CTF, kde jsme se rozhodli vrátit k původnímu systému jaký VC2 nabízel. Tudíž za US stranu můžete hrát pouze s americkými zbraněmi a za Vietcong s vietnamskými zbraněmi. Upraveny byly i některé třídy:
   Špión – má na výběr pouze z arzenálu pistolí, avšak má větší rychlost a výdrž
   Kulometčík – má na výběr pouze z přenosných kulometů jako BAR, M60, RPD; má větší výdrž
   Specialista – zastupuje radistu a kulometčíka zároveň, na výběr má rozklápěcí těžké kulomety, mezi povinnou výbavu patří i sluchátko, kterým si můžete zavolat dělostřeleckou podporu

» Původní ideu, jakou Promod měl, bude od teď zastávat speciální mód „Pro“, kde nebude záležet na straně, za jakou hrajete a budete mít na výběr ze všech zbraní, jež jsou dostupné ve hře. Omezení budete pouze třídami, kde Odstřelovač má pouze odstřelovací pušky, Špión opět pistole apod. Když už jsme zabloudili k těm módům, dostupné budou také módy:
   Pistol – povolené pouze pistole
   Knife – pouze nože a francouzák
   Snipers – pouze odstřelovací pušky

Pracuje se i na obohacení arzenálu zbraní, z nichž si bude moci hráč vybírat. K uvidění od teď ve hře bude Tokarev TT, S&W model. 27, dále se pracuje na SVT40 s a bez optiky, PPS-43, Karabina M1/M2 a M1 Garand. Zdali se podaří všechny zbraně 100% zprovoznit, ještě není jisté. Je zde stále mnoho chyb, které tento upgrade doprovázejí a pokud se je nepodaří vyladit, je možné, že s mnoha zbraněmi, které by tu mohly být, se nakonec budeme muset rozloučit. Doufejme, že tomu tak nebude.
screenshoty zaměněy na kvalitnější ve větším rozlišení
věci které od poslední úpravy nefungovali opět zprovozníme

» Pokud Vás už omrzela nudná oranžová v menu a všude kam se podíváte, určitě Vás potěší nový vzhled menu a prostředí, ve kterém se hráč pohybuje. Od teď na Vás čeká elegantní kombinace černé a bílé, která jistě nikoho neurazí, spíše naopak. Dále bylo znovu zapracováno na oddálení modelů zbraní od pasu hráče a zároveň i na oddálení při míření. Tudíž pokud běžíte či míříte, bude Vám to připadat více realistické. Připadá Vám, že toho už je to až moc? Bohužel Vás musím zklamat, v Promod 3 totiž najdete stovky dalších změn, které už není ani možné popsat, jelikož byste tento článek četli opravdu dlouho. Zkratkovitě jen uvedu, že v menu nás potěší i hudba z VC1, nová grafika v menu atd. Datum vydání Promodu 3 ještě není jisté, jisté je jenom to, že by to mohlo být velké oživení pro VC2 a dozajista to VC2 dostane na novou úroveň. Počítáme však, že tak do 2-4 týdnů bychom mohli všechny práce ukončit a zveřejnit finální verzi.

Poznámka: Na internetu kolují různé verze Promodu 3, avšak tyto Beta verze jsou určené k testování a jsou tudíž určené do rukou testerů, kteří hledají chyby a snaží se pomoci mód vyladit k dokonalosti. Pokud jste s takovou verzí přišli do styku a nebyla Vám určena, doporučujeme vyčkat na finální verzi!

Autor: Tommy | Zdroj: -
Zpět na hlavní stránku